
Jakub Kuroń
NIEDALEKO PADA JABŁKO
Nietuzinkowe geny, wspaniała osobowość i wielka pasja kulinarna. Jego konik to kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie. Jakub chętnie łączy ją z innymi tradycjami kulinarnymi.
Tym nie mniej z wielkim sentymentem powraca do prostych smaków dzieciństwa, a gotuje fenomenalnie: całym sercem i talentem.

KUCHNIA TO JA
Stworzyliśmy logotyp, który w zaczepny sposób nawiązuje do fuzji smaków. Wykorzystaliśmy pierwszą sylabę imienia „JAKUB” do zaakcentowania, że kuchnia to odbicie człowieka, który ją tworzy.
Trawestujemy słynne powiedzenie Ludwika XIV i mamy rację. Bo kuchnia Kuronia jest jak on przyjazna, nowoczesna, wyrafinowana, pełna fantazji i… podszyta nostalgią.
Z tą ideą zgodne są też podstawowe materiały identyfikacji i nowa strona www z bazą przepisów.
2016 r.

